Wedstrijdverslag 1e Race Clubkampioenschap 2022

geplaatst in: 2022, Nieuws | 0

Wedstrijdverslag 1e clubwedstrijd 2022

De 1e MAC de Kempen clubwedstrijd 2022

Zondag 1 mei, we zijn weer van start gegaan. En hoe… Ja, het was te merken dat we weer het veld op konden. Onze artiesten van, de buggy 1/8, buggy 1/10 en 1/10 open klasse, lieten een schitterend schouwspel zien. Het begin van het seizoen waarin alles (nog) tip-top in orde is. Na de kwalificaties was duidelijk dat de deelnemers aan elkaar gewaagd waren. De zon had zich voor vandaag aangemeld en de catering was in goede handen van Tamara.

Open klasse

Tigo Braken, een van onze nieuwe aanwinsten, deed het prima en zien we op de 6e plaats terug. Kees van den Wildenberg had te kampen met kapotte differentieel en moest uiteindelijk genoegen nemen met de 5e plaats. De 4e plaats was de verdienste voor Jeroen van Keulen. Als nieuwkomer, knap gedaan. Met de 3e plaats heeft Simon van der Vleuten, een heel mooi een visite kaartje afgegeven. Roel Jansen reed solide zijn rondjes. Foutloos rijden wordt beloond, P2..top ! De 1e plaats is in handen gekomen van Melle Donkers, hij was in vorm en daarmee een terechte winnaar.

IMG-20220501-WA0004

De 1:10 buggy

Geert Donkers melde zich aan bij de 1/10 buggy’s. Hij reed heel gefocust en we zien hem terug op de 9e plaats van de einduitslag. Jarno van Lieshout deed prima zijn rondjes aftikken, P8 netjes. Siem Verschuuren staat heel goed z’n mannetje, voor hem betekende dat een 7e plaats. De 6e plaats was bestemd voor Roy van Avezaath. Een gebroken aandrijfas verhinderde een hogere klassering. Op plaats 5 zien we Jelle Smetsers. In dit sterke deelnemersveld een hele goede prestatie. Marijn van der Heiden deed heel goed mee, P4 was dan ook zeer zeker verdiend. Met de 3e plaats is Sam Peperkoorn het seizoen wederom heel sterk begonnen. Hij streed mee in de spannende strijd voor P1-2 en 3. Jordy van de Ven is er met de 2e plaats vandoor gegaan na een geweldige strijd aan kop van het veld. Thijs van Bommel hield het hoofd koel en legde beslag op een zwaar bevochten 1e plaats, gefeliciteerd, het was verdiend.

IMG-20220501-WA0003

De 1:8 buggy

Voor Rik Lammers was het ook ’n primeurtje. Hij genoot er zichtbaar van en staat nu in de ranglijst genoteerd op plaats 9. Ook verwelkomen we Robbert Jan Voogd. Met de 8e plaats deed hij prima zaken. Ronald Eekhuis had het prima voor elkaar. P6, een keurige prestatie. Laurens van der Vleuten zien we op de 5e plaats. Heel goed gedaan. Jules Schrijen was erg snel, echter door een mindere heat kwam hij net naast het podium (P4) terecht. Met de 3e plaats is Rene Kraaijvanger is een hele sterke titelkandidaat. Top gedaan. De 2e plaats is voor Quinn van der Heijden. Ja, hij is van zijn troon gestoten. Moet hij in 2022 zijn meerdere erkennen in Dirk Simons….? Voor nu is Dirk Simons hem in ieder geval te snel af geweest. Hij heeft in de laatste ronde door middel van een unieke jump over de ‘taart punten’ Quinn ingehaald en daarmee als ‘kers op de taart’ een welverdiende overwinning binnen gesleept. Proficiat!

IMG-20220501-WA0005

Clubkampioenschap 2022

De 1e clubkampioenschap is een feit. Iedereen weet wat te doen voor de volgende keer. De vele positieve reacties geven aan dat het een geweldige start van dit seizoen was. We kijken dan ook uit naar de volgende race op zondag 22 mei. De organisatie wil tot slot iedereen bedanken met de voorbereiding en verwezenlijking van deze mooie en geslaagde dag.

De wedstrijdleiding