Bij MAC de Kempen is een nieuw evenement geboren de ‘Midsummer Night Drive’. Dit geweldige initiatief komt van Bart Rijsterborgh. Het betreft een non-stop race van 90 minuten waarbij elk team, bestaande uit 2-rijders en 2-auto’s, doormiddel van een tactisch samenspel elkaar afwisselen om uiteindelijk als eerste de finishvlag aan te tikken. Er was weinig voor nodig om ‘groen licht’ te krijgen van het bestuur. Dit nieuwe evenement start vroeg in de avond om uiteindelijk in het donker op een verlichte baan te finishen. Bij de lancering van dit evenement, spatte het enthousiasme bij de deelnemers ervan af. De inschrijvingen stroomde binnen en de teams werden samengesteld.

De voorbereidingen van alle teams waren al een happening op zich. Alle registers werden opengetrokken om de beste strategieën te smeden. Het enthousiasme kende geen grenzen en de voorpret was een genot om te horen en te zien.

Na een intensieve voorbereiding ontvouwden zaterdagavond 22 juli ’17 de strategieën. De weergoden zouden zeker de ‘Midsummer Night Drive 2017’ gaan beïnvloeden. Bij aanvang van de wedstrijd hadden we te maken met een licht opdrogende baan. Doch zou gedurende de wedstrijd, de regen steeds nadrukkelijker aanwezig zijn. Na 90 minuten konden we de balans op gaan maken.

Op de 6e plaats ‘Team van den Wildenberg’. Het was heerlijk om te zien hoe Kees en Niels, vader – zoon combinatie, hun rondjes aftikten. Geruisloos en zonder problemen genoten ze van het evenement. Heel goed gedaan !

Op de 5e plaats ‘Team Rijsterborgh – Jorissen’. Bart en Eric werden gezien als kanshebbers voor de eindoverwinning. Helaas door een ‘straf-penalty’ en problemen met een transponder, was uitzicht op de eindoverwinning niet meer haalbaar.

Op de 4e plaats ‘Team Teeuwen’. Ook Johan en Rens betreft een vader – zoon combinatie die bij de bookmakers hoog aangeschreven stonden. Met name de weersinvloeden speelde parten voor dit sterke team. Hun 2-wd auto was kansloos in de regen. Toch knap gereden !

Op de 3e plaats ‘Team Kraaijvanger – van Bommel. Rene en Thijs een geduchte combinatie. Door hun bovengemiddelde prestaties een van de grootste kanshebbers voor een gooi naar de overwinning. Helaas krijgen ze gaande de wedstrijd te maken met 2 keer een lege accu, waardoor 2 strafpenalty’s moesten worden geïncasseerd. De snelste dagtijd van 50.935 sec. op naam van Rene kon de eindklassering niet meer beïnvloeden.

Op de 2e plaats ‘Team van der Heijden – Poirters’. Quinn en Carlo gingen zonder te hoge verwachtingen de wedstrijd in. Door opperste concentratie een zeer stabiele en goed geplande race te rijden werd deze boven alle verwachtingen in beloond met deze podium plaats. Zeer goed gedaan van de heren !

Op de 1e plaats ‘Team Peperkoorn – Hendrikx’. Sam en Marco hadden het perfect gedaan. De rijders wisselingen, op baan uit de sores blijven en zeer gefocust na 90 minuten de zwart-wit geblokte vlag aan tikken. Het teamwork was als een geoliede machine. Top prestatie !

De ‘Midsummer Night Drive’ is een echte nieuwe aanwinst voor MAC de Kempen. Door de vele positieve reacties zal dit evenement in de toekomst vast op de kalender komen te staan. Onze speciale dank gaat uit naar Bart Rijsterborgh voor dit geweldige initiatief. Tevens was het geweldig om te zien hoeveel publiek getuige was van de ‘Midsummer Night Drive 2017’. Vol trots kijken we uit naar de volgende ‘Midsummer Night Drive’. De nieuwe data zal op de site, www.macdekempen.nl, worden gepubliceerd. Zorg dat je er bij bent ! Iedereen bedankt voor het verwezenlijken van deze geweldige avond.

De wedstrijdcommissie