MAC de Kempen outdoor track

In de wintermaanden is het sinds een aantal jaar mogelijk om regelmatig met je RC auto te komen rijden in de Kraanvogel in Eersel. De opkomst groeit elk jaar, wat bevestigd dat er veel mensen in onze regio zijn die deze hobby uitoefenen. In de zomermaanden gaat “ieder-voor-zich” een bospad of parkeerplaats zoeken om te rijden. Dat kan toch veel leuker? en juist dat is de start geweest van MAC de Kempen!

Eind 2013 hebben Sam Peperkoorn, Geert Donkers, Cees Jansen en Richard Rijsterborgh samen een bestuur gevormd en met de gemeente in gesprek gegaan om locatie te realiseren. De gemeente Eersel heeft op sportpark De Meer in Duizel ruim 2400 m2 aan MAC de Kempen beschikbaar gesteld om de circuits te realiseren.

Op dit terrein hebben we een 333 meter lang kunstgras off-road circuit gerealiseerd voor elektrisch aangedreven off-road modelauto’s in schaal 1/8 en 1/10 (kleiner is vanzelfsprekend ook mogelijk). Het race circuit is een technisch en uitdagend circuit van maximaal 333 meter lang en minimaal 2 meter breed. De circuit layout geeft een spannende afwisseling tussen hoge snelheid en stevig stuurwerk waarbij veel stuurvaardigheid vereist wordt. Ook zijn er diverse afwisselende sprongen opgenomen in het circuit. Het circuit heeft een tijdwaarnemings systeem waarmee de rondetijden worden vastgelegd. Op club-dagen en/of avonden kan iedereen direct zijn eigen rondetijden inzien op de tijdwaarnemings computer. Naast de baan hebben wij 16 overdekte sleutelplaatsen welke altijd bereikbaar zijn. Op clubdagen kan er ook binnen gesleuteld worden.

In de winter van 2022-2023 hebben we hard gewerkt aan een geheel nieuw circuit. Een nieuwe layout alsmede nieuw kunstgras met diverse jumps. Tevens is de rijdersstelling aangepakt zodat er genoeg rijders tegelijk hun auto’s de baan op kunnen sturen.

Foto´s bekijken van de outdoor track (oude circuit -2022).

Op een gezellige manier je hobby uitoefenen, samen op een uitdagend circuit rijden en misschien meedoen aan clubkampioenschappen!

Het circuit van MAC de Kempen is voor leden 7 dagen per week toegankelijk. Leden kunnen dan ook altijd rijden. De stroomvoorziening voor het opladen van de accu’s is voorzien van codeslot en kan dus door de leden worden ontgrendeld.

KLIK HIER voor een routebeschrijving naar het circuit

IMAG1411

Niet leden kunnen voor € 10,- per dag gebruik maken van het circuit en alle faciliteiten. Een dagkaart kan worden gekocht bij het bestuur. In het weekend is er bij goed weer (bijna) altijd iemand aanwezig om een dagkaart bij te kopen. Toch is het verstandig je bezoek vooraf even aan te kondigen per mail (info@macdekempen.nl) zodat er zeker iemand aanwezig is en niks een mooi dagje rijden in de weg kan staan!

MAC de Kempen indoor track

In de wintermaanden is het mogelijk om eens per maand met je RC auto te binnen te rijden bij ‘de Kraanvogel’ in Eersel. We starten om 19.30 uur en gaan door tot 22.00 uur in sporthal “de Kraanvogel” in Eersel. Zoals altijd moeten we in de gehuurde tijd ook de baan opbouwen en afbreken. Daarom vragen we om de handen ineen te slaan en met zoveel mogelijk mensen de baan op te bouwen en af te breken, zodat we de meeste rijtijd overhouden.

Iedereen die in het bezit is van een RC auto die elektrisch word aangedreven mag op het in de hal uitgezette circuit rijden. Let er wel op dat alle auto’s schoon moeten zijn en voorzien van een body. Er mag gereden worden met auto’s tot maximaal schaal 1:8.

Voor diegenen die dat zelf leuk vinden kunnen de gereden rondetijden worden gemeten met ons mylaps systeem. Indien het aantal deelnemers het noodzakelijk maakt zullen we tijdens de avond in groepen van gelijke schaalgrootte rijden. Dit om onnodige schade aan de auto’s te voorkomen.


Kosten voor het indoor rijden:
zie onze nieuwsberichten

Voor publiek is het natuurlijk gratis