Clubkampioenschap 2019, De Eindstrijd

geplaatst in: 2019, Nieuws | 0

Eindstrijd 2019

Zaterdag 21 september was het zover. Aan het eind van de middag lagen alle kaarten op tafel. Alle aanwezigen konden van het begin tot het einde genieten van de mooiste battles. Alles werd uit de kast gehaald om de eindstrijd aan te gaan. In de ochtend werden de kwalificaties afgewerkt. En in de middag barste de eindstrijd los, en hoe…. En tussendoor werden de rijders ook nog getrakteerd op de zelfgemaakte loempia’s van Nawang de Joode.

Open klasse
Lorenzo de Joode P10, onze vertrouwde jeugdige deelnemer, reed zijn rondjes en genoot keer op keer van de wedstrijden. De 9e plaats was voor Cas van Ham. Hij had zichtbaar plezier in, en daar gaat het om. Het zat Melle Donkers niet mee, P8 geeft een vertekend beeld over zijn prestaties. Paul de Joode mengde zich mooi in het middenveld. P7 was verdiend. Op de 6e plaats zien we Jan van Ham, hij leek wel vleugels te hebben, een prima score. Kees van den Wildenberg zien we op de 5e plaats. Hij is altijd goed voor een solide prestatie. Een bijzonder knap en verdiend resultaat voor Tom Rijsterborgh. Met de 4e plaats is zijn ‘groei’ duidelijk zichtbaar. De 3e plaats was bestemd voor Cees Jansen. Ja, een vertrouwd gezicht op het podium, maar het wordt moeilijker om aan de top te blijven. Roel Jansen wist beslag te leggen op een welverdiende 2e plaats, knap gedaan. Jan Vervecken was de sterkste vandaag. De 1e plaats was dat dan ook zijn beloning. Hij liet een mooi stukje rijderskunst zien. Wouw… wat een show!

De 1:10 buggy
Jurgen Kolsters, hij deed netjes mee in de strijd, P9, goed gedaan. De 8e plaats was voor Geert Donkers en deed daarmee prima zaken. Hij kon dan ook tevreden terugkijken. Met de 7e plaats heeft onze debutant Michel Jaroszewski, hele mooie dingen laten zien. Siem Verschuuren was goed voor een knappe 6e plaats, ga zo door. Jarno van Lieshout zat in de juiste ‘flow’. P5 was dan ook zeer zeker verdiend. Thijs van Bommel, P4, hij vecht echt mee met de top. Let op, hij komt eraan! Sam Peperkoorn, P3, een topper van ’t eerste uur. Hij staat nog steeds z’n mannetje in het zware veld. Jordy van de Ven, P2. Het was een lust voor het oog om hem foutloos rond te zien gaan. De 1e plaats was van Johan Teeuwen. Johan is een meester in het ‘fine tunen’ van zijn auto. Hij lijkt dan ook over rails te gaan. In één woord, Grandioos!

De 1:8 buggy
Jules Schrijen zien we op P9. Mooi om te zien hoe hij het parcours rondgaat. P8 was de verdienste voor Eric Jorissen. Ondanks een gemiste kwalificatie een prima resultaat. Marco Hendrikx moest er weer even inkomen en in de ranking zien we hem terug op de 7e plaats. Carlo Poirters was goed bezig. Hij stond met een grote ‘smile’ op P6. Michna voelde zich als een vis in het water in deze 1/8 buggy klasse. P5 een heel, ja heel knappe prestatie. Voor Roy van Avezaath was P4 een mager resultaat. Voor 2020 is hij zeker een titelkandidaat. Bart Rijsterborgh kon met zijn P3 op het podium plaats nemen. In 2020 komt hij met zijn nieuwe Kyosho ‘Inferno MP9Eevo’ aan de start. We zijn benieuwd. Rene Kraaijvanger reed heel gecontroleerd wat hem de 2e plaats opleverde. Een geweldig resultaat. De hoogste trede, P1, was voor Quinn van der Heijden. Hij moest alle zeilen bijzetten, maar des te zoeter was dan ook de overwinning. Een diepe buiging, klasse!

Dagoverwinning Jeugd
Voor de liefhebbers onder de jeugd, was er gelegenheid om extra prijzen te scoren. Het resulteerde in een heel mooi schouwspel met als eindresultaat.

 1. Siem Verschuuren
 2. Tom Rijsterborgh
 3. Cas van Ham
 4. Lorenzo de Joode
 5. Thijs van Bommel

Clubkampioenschap 2019

De 6e clubkampioenschappen betekende ook dat met alle resultaten de eindstand voor 2019 kon worden opgemaakt. De felicitaties gaan naar alle deelnemers. Hieronder de podium plaatsen:

Open klasse

 1. Roel Jansen
 2. Melle Donkers
 3. Cees Jansen

1/10 buggy

 1. Jordy van de Ven
 2. Sam Peperkoorn
 3. Thijs van Bommel

1/8 buggy

 1. Quinn van der Heijden
 2. Bart Rijsterborgh
 3. Rene Kraaijvanger

De volledige uitslag staat HIER. Foto’s van de wedstrijd vind je HIER.

Tot slot
Hiermee kan dan ook deze ‘MAC de Kempen clubkampioenschap 2019’ de geschiedenisboeken in. Traditioneel wordt deze altijd met een geweldige BBQ afgesloten. Dan wordt er o.a. teruggeblikt op het afgelopen seizoen. Maar ook liggen de nieuwe ‘ijzers’ al in het vuur om in 2020 op en top aan de start te verschijnen. We kunnen terugkijken op een geweldig clubkampioenschap waar plezier de sleutel van het succes is. We vinden dat dan ook terug in de groei van onze vereniging. Bij deze wil ik dan ook iedereen bedanken voor zijn of haar inzet.

De wedstrijdleiding