Clubkampioenschappen 2018, verslag 3e wedstrijd

geplaatst in: Archief | 0

De 3e clubkampioenschap kan weer de boeken in!

Het is zondagochtend 3 juni als bij MAC de Kempen de poorten open gaan. De eerste vroege vogels strijken neer om de laatste voorbereidingen te treffen. Het duurt niet lang of het is een drukte van belang. De rijders sleutelen er ijverig op los om hun materiaal tot in de puntjes af te stellen. Natuurlijk helpt de gevestigde orde de jonge garde de kneepjes van het afstellen en het rijden. Dat werkt erg motiverend want ook bij MAC de Kempen geldt: ‘Hoe meer zielen hoe meer vreugde’.

1:10 Open klasse

De klasse waar de meest spectaculaire capriolen worden uitgehaald. Op de 6e plaats zien we een bekend gezicht, Tom Rijsterborgh. Opvallend is hoe goed hij zich heeft ontwikkeld. Top! De 5e plaats is voor Lorenzo de Joode. De vele meters op de baan beginnen zich uit te betalen. Knap hoor! Kees van den Wildenberg moest helaas iets eerder het strijd toneel verlaten met als eindresultaat P4. Lex van Ham was gefocust wat beloond werd met de 3e plaats. Jan van Ham heeft met de 2e plaats ook goede zaken gedaan. Zo staan dan ook vader en zoon op het podium. De hoogste trede P1 was voor Cees Jansen. Solide gereden. Het is een vertrouwd ‘plekkie’ geworden. Aan de top komen is één, maar aan de top blijven….

1:10 Buggy

De 11e plaats is voor Jarno van den Borne. Hij heeft het prima gedaan, ga zo door! Timo van den Borne goed voor P10, knap gereden. MAC de Kempen is dan ook erg in zijn nopjes met de jeugdige leden. Noel Soudant staat genoteerd op P9. De verschillen worden kleiner en kleiner. De 8e plaats, Siem Verschuuren. Hij piekt regelmatig, doch de continuïteit ontbreekt nog. Plaats 7 is voor Rens Teeuwen. Rens is een stabiele rijder en hierdoor een voorbeeld voor anderen. Roel Jansen moest de kwalificatie missen en stapte ‘koud’ de races in. P6!!! Carlo Poirters klimt nog steeds. Hij heeft een mooie ‘learning curve’. Opvallend was zeker Melle Donkers. Met nieuw materiaal heeft hij meteen indruk gemaakt door de 4e plaats op te eisen. Thijs van Bommel P3…Top! De nieuwe generatie komt eraan! Sam Peperkoorn heeft gevochten om de 1e plaats maar is met zijn 2e plaats ‘the best of the rest’ Verdient! De nummer 1 van de 1:10 buggy…  Johan Teeuwen. Hij voelt zich als een vis in het water met z’n Tekno 1:10 EB410.

1:8 Buggy

De 1:8 buggy’s doen de kijkers een stapje terug zetten. Met een ongekende power blazen ze de 4WD bolides over de baan. Het blijft indrukwekkend. Op de 6e plaats vinden we Marco Hendrikx. Mooi zoals hij zijn wagen de sporen geeft. P5 was de verdienste voor Mike Greijmans. Hij staat z’n mannetje in deze klasse. Rene Kraayvanger liet de 4e plaats noteren. Hij krijgt de smaak te pakken. De 3e plaats is voor Hein Diepstraten. Hij rijdt zeer gecontroleerd zijn rondjes en ligt daardoor altijd op de loer om ’n plaatsje op te schuiven. Bart Rijsterborgh, na enige afwezigheid, een top prestatie door direct de 2e plaats op te eisen. Welkom terug! Met P1 is Quinn van der Heijden momenteel de te kloppen ‘man’ (14 jaar) in de 1:8 klasse. Quinn…’the next level’.

 

Het uitgebreide fotoverslag van deze dag vind je HIER.

Alle aanwezigen genoten zichtbaar van dit evenement en daar doen we het voor! Aan het einde van de middag, als de prijsuitreiking erop zit, wordt er nog wat nagepraat en zo heeft elke heat heeft zijn eigen verhaal. De 3e clubkampioenschap van MAC de Kempen zit erop. De 4e clubkampioenschap staat alweer gepland op zondag 1 juli. We hopen wederom om een grote opkomst. Schrijf je gewoon in via www.myrcm.ch. Heb je nog geen account, maak deze dan kosteloos aan, dan kun je deze ook voor de toekomst gebruiken, zodat je maar eenmalig de benodigde gegevens hoeft in te vullen. Ook de inschrijving en dus deelname is kosteloos. Graag tot de volgende keer! Iedereen bedankt! Ben je benieuwd naar onze overige activiteiten?… kijk dan op www.macdekempen.nl

De wedstrijdcommissie

 

 

De tussenstanden: