Wedstrijdverslagen 2017

geplaatst in: Archief | 0
23 september 2017

Met het mes tussen de tanden….

De laatste clubwedstrijd van 2017 zal lang op het netvlies blijven hangen. Iedereen ging vol in de strijd om het beste resultaat eruit te halen. Een heerlijk zonnetje was samen met de vele aanwezigen getuigen van een geweldige seizoensafsluiting. Met het mes tussen de tanden werd nog een keer alles uit de kast gehaald.

Open klasse

Op positie 11 vinden we Melle Donkers. Hij genoot zichtbaar van de gevechten op de baan. Goed gedaan. Op de 10e plaats komen we Jantoon Verstappen tegen. Hij had evenveel punten als de 9e plaats, doch deze was bestemd voor Lorenzo de Joode. De onderlinge resultaten waren in het voordeel van Lorenzo. Op de 8e plaats komen we Thijs van Bommel tegen. Met het grootste gemak stuurt hij zijn groene bolide over het groene tapijt. De 7e positie is voor Tom Rijsterborgh. Door dit geweldige resultaat is een duidelijke groei te zien waar hij heel trots op kan zijn. De goede resultaten van Lex van Ham leverde hem de 6e plaats op. Knappe prestatie ! Zijn vader Jan van Ham wist zijn zoon, met een punt verschil, nipt voor te blijven. Plek 5 is zijn verdienste. Een mooie vader-en-zoon battle. Net buiten het podium zien we Johan van Stralen op een welverdiende 4e plaats. Zeer goed gedaan ! Cees Jansen mocht de 3e plek op het podium betreden. Cees is een bekende op het podium. Ralph van den Berg legde heel solide zijn rondjes af… goed voor de 2e plaats. Vandaag was het Kees van den Wildenberg die de beste resultaten op de klokken wist te zetten. Door zeer constante en stabiele heats af te leggen, had hij recht op de 1e plaats. Top !

1/10 Buggy

Op plaats 13 zien we Siem Verschuuren die vandaag zijn vuurdoop had. Hij was regelmatig in gevecht, prima gedaan. Plaats 12 was voor Noel Soudant. Met plezier geeft hij zijn rc buggy de sporen. Voor plaats 11 noteren we Geert Donkers. Vol overgave en met de nodige passie gaat hij te werk. Eric Jorissen staat op plaats 10. Na de gemiste kwalificaties liet hij een geweldige one-man-show zien. Cees Jansen wist de dag af te sluiten op de 9e plaats. Hij staat z’n mannetje en zal om elke plaats strijden. Marco Hendrikx zien we op plaats 8. Jammer maar er zat voor vandaag niet meer in. De 7e plaats is voor Melle Donkers. Prima gedaan ! Wederom is er een stijgende lijn te zien bij Carlo Poirters…, plaats 6. Op plaats 5 vinden we Sam Peperkoorn. Samen met zijn vertrouwde X ray staat hij garant voor een prima resultaat. Quinn van der Heijden vinden we op de 4e plaats. Hij kreeg de ‘auto’ niet naar z’n hand gezet. Rene Kraaijvanger kreeg een welverdiende beloning door plaats 3 in beslag te nemen. De ‘coming star’ Thijs van Bommel vinden we terug op p2. Hij laat zich niet aan de kant zetten. Geweldig gedaan ! Johan Teeuwen was wederom te sterk voor iedereen. De 1e plek was zijn verdienste… Hij beheerst de kunst van het rc rijden als geen ander.

1/8 Buggy

In deze koningsklasse werd de match van het seizoen neergezet. In een ongekende strijd werd er continu stuivertje gewisseld op iedere positie. Het was tot op de laatste meter spannend wie er aan het langste eind zou trekken. Adembenemende inhaal acties, sprongen en manouvers . Op de 7e plaats komen we Noel Soudant tegen. Helaas viel hij uiteindelijk uit door een gebroken wiel ophanging. De 6e plaats is voor Rene Kraaijvanger. Indrukwekkend om te zien hoe hij zijn Mugen Seiki de sporen geeft. Ralph van den Berg deed goede zaken door de 5e plaats in beslag te nemen. Johan Teeuwen moest genoegen nemen met de 4e plaats. Hein Diepstraten liet weer van zich horen door de 3e plaats op zijn naam te zetten. Zeer goed gedaan ! Bart Rijsterborgh vocht voor elke meter. De 2e plaats was dan ook zeer zeker verdiend ! Als vervolg op de winst van clubwedstrijd #5 wist Quinn van der Heijden ook clubwedstrijd #6 op zijn naam te zetten. P1… Proficiat !

Clubwedstrijd #6 komt hiermee tot een einde. Het was weer een groot succes. We kunnen terugkijken op een geweldige dag waar iedereen van genoot. Het spektakel werd door menig publiek aanschouwd. Iedereen bedankt voor zijn of haar inzet.

De wedstrijdcommissie

 


10 september 2017

Gevechten tot aan de eindstreep….

De op een na laatste clubwedstrijd 2017 zit erop. In alle categorieën werd alles uit de kast gehaald. Door een opdrogende baan, werden diverse afstellingen uitgeprobeerd en omgegooid waardoor mooie gevechten op de baan te zien waren.

Open klasse

Door de goede resultaten van afgelopen seizoen was het even bitter voor Cees Jansen om als 5e de dag af te sluiten. Johan van Stralen was gefocust wat hem de 4e plaats op leverde. Jantoon Verstappen bleef vandaag Johan van Stralen nipt voor en dus goed voor de 3e plaats. Ook aan de kop van het veld was het regelmatig stuivertje wisselen met als resultaat de 2e plaats voor Kees van den Wildenberg en Ralph van den Berg was vandaag de sterkste, 1e …proficiat !

1/10 Buggy

Roel Jansen had met pech te kampen, meer dan de 11e plaats zat er niet in. Geert Donkers moest nog even in z’n race ritme komen. In de eindlijst vinden we hem terug op de 10e plaats. Helaas, vandaag zat er voor Marco Hendrikx niet meer in dan de 9e plaats. Melle Donkers had recht op plaats 8, goed gedaan ! Verrassend zien we op de 7e plaats Carlo Poiters. In zijn resultaten is duidelijk een stijgende lijn te zien… Top ! Op de 6e plaats vinden we Eric Jorissen, puike prestatie ! De 5e plaats is voor Rene Kraaijvanger. Rene komt goed in z’n ritme. We kunnen nog veel van hem verwachten. Sam Peperkoorn greep net naast het podium. Deze keer was de 4e plaats zijn verdienste. Ondanks een mindere kwalificatie, wist Quinn van der Heijden toch nog de 3e plaats in beslag te nemen. Op de 2e plaats vinden we Thijs van Bommel. Zeer goed gedaan ! We zien hem steeds vaker terug in de bovenste ranking. Op de allerhoogste trede vinden we Johan Teeuwen. Johan geweldig gedaan !

1/8 Buggy

In de 1/8 klasse komen we een paar debutanten tegen. Noel Soudant is een van de debutanten. Hij had te kampen met materiaal pech. De 6e plaats was voor hem. Ralph van den Berg zien we terug op de 5e plaats, goed gedaan. Marco Hendrikx, ook een debutant in deze klasse, wist beslag te leggen op de 4e plaats. Rene Kraaijvanger heeft als debutant, de 3e plaats op zijn naam staan, een mooi visite kaartje. Hein Diepstraten, een wel bekende in deze klasse, zien we op een welverdiende 2e plaats. Wederom een debutant in deze klasse is Quinn van der Heijden. Met een 100% score (kwalificaties en finales) en een nieuw baanrecord van 42:58 sec. heeft Quinn van der Heijden een perfect debuut gemaakt, 1e….chapeau ! .

Vele waren getuigen van deze geweldige 5e clubwedstrijd. Voor dit seizoen staat er nog 1 clubwedstrijd op de agenda en worden de messen nog eenmaal geslepen. Dit mag je niet missen ! Iedereen bedankt voor het realiseren van deze dag ! We zien iedereen graag terug op zaterdag 23 september voor de 6e clubwedstrijd van 2017.

De wedstrijdcommissie

 


2 juli 2017

Baanrecord aan diggelen !

De wisselende weersomstandigheden zorgden ervoor dat een einduitslag op voorhand niet te voorspellen was. De rijders wisselden continu van positie. De perikelen op de baan waren een lust voor het oog en adembenemend spannend. En bij het passeren van de finishlijn werden de meest verrassende resultaten genoteerd.

1/10 Buggy

Onze nieuwe clublid en debutant Jordy van de Ven heeft vandaag het ultieme visite kaartje afgegeven. Na een perfecte kwalificatie wist hij deze te verzilveren door alle finales als eerste de finishlijn aan te tikken ! Johan Teeuwen legde hem het vuur aan de schenen maar moest uiteindelijk buigen voor onze debutant, de 2e plaats was een welverdiend resultaat. Sam Peperkoorn werd beloond met de 3e plaats. Een puike prestatie onder wisselende weersomstandigheden. Na een moeizame kwalificatie wist Quinn van der Heijden beslag te leggen op de 4e plaats. Goed gedaan ! Thijs van Bommel en Rene Kraaijvanger zijn goed bezig dit seizoen. Met respectievelijk de 5e en 6e plaats kloppen zij op de deur van de top. Op de 7e plaats komen we Bart Rijsterborg tegen. Het wou vandaag niet lukken, maar ongetwijfeld zal hij de komende wedstrijden het een en ander gaan rechtzetten. Marco Hendrikx kon vandaag niet voor een verrassing zorgen en moest genoegen nemen met de 8e plaats. Cees Janssen had met de 9e plaats een knap resultaat laten noteren. Eric Jorissen wist onder de lastige omstandigheden de dag af te sluiten met de 10e plaats. Op plaats 11e plaats komen we Melle Donkers tegen. Hij reed heel solide zijn rondjes ! Roel Jansen vinden we op de 12e plaats terug. Goed gedaan onder deze omstandigheden. Nog een debutant vinden we terug op de 13e plaats. Zeker met zijn 2 wiel aangedreven buggy is dat een prima resultaat. De 14e plaats was voor Geert Donkers. Wedstrijd ritme ontbrak….is een aandachtspuntje voor de volgende keer.

 

1/8 Buggy

In de 1/8 klasse zorgde Bart Rijsterborgh ervoor dat zijn baanrecord van 44:00 sec werd aangescherpt naar 43:60 sec. Op een opdrogende baan een ongekende prestatie. Met 3 knappe zeges was de 1e plaats een verdiend resultaat. Johan Teeuwen nam de 2e plaats voor zijn rekening. Met zijn strakke rondjes is hij altijd een voorbeeld voor anderen. Hein Diepstraten was goed voor de 3e plaats. Hij ligt altijd op de loer om elke fout zonder pardon af te straffen. Ralph van den Berg liet na zijn solide races de 4e plaats noteren. Heel goed gedaan !

 

1/10 open klasse

Met zijn blik op oneindig ging Cees Jansen er met de 1e plaats vandoor. Ja..deze positie smaakt naar meer. Ralph van den Berg mocht de 2e trede van het podium betreden. Een uitstekend resultaat. Ook Johan van Stralen mocht het podium betreden met zijn welverdiende 3e plaats. Tom Rijsterborgh groeit in de competitie wat we terug vinden in het resultaat. De 4e plaats, helemaal top ! Lorenzo de Joode heeft met zijn 5e plaats een geweldige show laten zien. De jeugd is goed bezig !

De 4e clubwedstrijd ligt inmiddels alweer achter ons. Het evenement wat elke keer weer met verrassingen uit de bus komt. De rijders zullen, uitkijkend naar de volgende clubwedstrijd, snel weer gaan trainen om bij de 5e clubwedstrijd hun mannetje te staan. Wil je dit eens van dichtbij meemaken? Schroom niet en kom gerust eens kijken bij de activiteiten van MAC de Kempen. Iedereen bedankt voor zijn inbreng, bij het realiseren van deze clubwedstrijd. We zien graag iedereen weer terug bij de volgende clubwedstrijd op 10 september.

De wedstrijdcommissie

 


11 juni 2017

Sensatie ten top !

Het was weer lekker druk op het terrein van MAC de Kempen. De 3e wedstrijddag van de clubkampioenschappen 2017 stond op het programma. De vele aanwezige waren getuige van spectaculaire inhaal manoeuvres, het betere bochten werk en de vele acrobatische sprongen.

 

1/10 Buggy

In de goed bezette 1/10 klasse was het Quinn van der Heijden die na een matige kwalificatie zich naar de top wist op te werken en met de 1e plaats, loon na werk kreeg. Johan Teeuwen had een wereld prestatie neergezet om tussen het vierwiel aangedreven geweld, met zijn tweewiel aangedreven Yokomo een mooie 2e plaats op te eisen. Het was aan Sam Peperkoorn de eer om plaats te nemen de overgebleven 3e podiumplaats. Een stabiel seizoensresultaat. Thijs van Bommel liet weer van zich horen. Door zijn geweldige kwalificatie, was hij verzekerd van ‘pole-position’. De druk in de finales speelde zijn parten en de 4e plaats was zijn verdienste. Met de 5e plaats melde ook Niels van den Wildenberg zich bij het bovenste gedeelte van de einduitslag. Goed gedaan ! Marco Hendrikx tekende voor de 6e plaats. We zien hem langzaam maar zeker naar boven klimmen. Plaats 7 en 8. Cees en Roel Jansen waren wederom aan elkaar gewaagd, en dit keer was het Cees die zijn zoon voor bleef, mooi zo’n vader en zoon hobby….! Melle Donkers kampte met wat elektrische problemen, de 9e plaats was voor hem. De 1/10 klasse was het vandaag niet voor Bart Rijsterborgh. De 10e plaats…helaas. MAC de Kempen verwelkomt Carlo Poiters. Nieuw bij de club en met de 11e plaats heeft hij het heel keurig gedaan !

 

1/8 Buggy

De 1/8 klasse, is een klasse apart. Het grootte geweld wat over de baan heen stuift is zeer indrukwekkend om te zien. De deelnemers zijn aan elkaar gewaagd, en gaan tot het uiterste om het beste eruit te halen. Zo weet Bart Rijsterborgh een ongekend snel rondje eruit te persen van 44:000 sec.! Een baanrecord om je op stuk te bijten ! Er wordt om elke positie gestreden en niets cadeau gedaan. Het is van het begin tot het einde adembenemend. En zo komen de resultaten tot stand met een welverdiende 1e plaats voor Bart Rijsterborgh gevolgd door Johan Teeuwen met een goede 2e plaats. Hein Diepstraten completeert de top 3. Ralph van den Berg nam de 4e plaats voor zijn rekening. Jongens bedankt voor de mooie ‘gevechten’.

 

De open klasse

In deze klasse is een lust voor het oog ! Op heel de baan is actie ! Ralph van den Berg was vandaag oppermachtig en ging als eerste over de finish. Met deze 1e plaats is hij met een sterk seizoen bezig. Kees van den Wildenberg wist beheerst beslag te leggen op de 2e plaats. Jan van Ham heeft de 3e plaats op zijn naam laten noteren en de ‘smile’ op zijn gezicht was een feit. Cees Jansen kon de lijn van de vorige clubwedstrijd (1e) niet vasthouden maar een nette 4e plaats was zijn verdienste. Zeer verrassend ging Tom Rijsterborgh er met de 5e plaats vandoor. Top ! Ook L1orenzo de Joode was met de 6e plaats, een kanjer…ga zo door…! De jonge garde leert met de dag bij ! Voor Jantoon Verstappen verliep het niet geheel vlekkeloos en de 7e plaats was dan ook voor hem. In de vorige clubwedstrijd zorgde Lex van Ham voor veel aanzien met zijn ‘binnen brandje’. Vandaag zat de snelheid er nog niet helemaal in, maar het was goed om te zien dat hij, met zijn 8e plaats, het zwart-wit-geblokt haalde.

Clubwedstrijd 3 stond weer bol van de gevechten. We kunnen met z’n allen weer terugkijken op een geslaagde dag. Iedereen bedankt voor het realiseren van deze dag ! Met extra dank aan Paul de Joode en Bas van den Boom voor de fotografie en de heren Verstappen en Nijenhuis voor het verzorgen van de benodigde versnaperingen. Graag zien we iedereen weer op onze 4e clubwedstrijd terug op zondag 2 juli.

De wedstrijdcommissie


14 mei 2017

Spektakel in overvloed !

Vandaag stond de tweede clubwedstrijd van MAC de kempen op het programma. Na de aftrap op 9-april stonden de auto’s / deelnemers vandaag weer op scherp.

1/10 Buggy

Vandaag was het Johan Teeuwen die de scepter zwaaide. Hij had zijn zaakjes goed op orde. Dat betekende een plaats op de hoogste trede. De grote verrassing van vandaag was Thijs van Bommel ! Door zeer gefocust zijn rondjes af te leggen, kon hij beslag leggen op de 2e plaats, chapeau ! Onder wisselende weersomstandigheden was het Sam Peperkoorn die een knap stukje stuurmanskunst ten tonele bracht. De 3e plaats op het ‘podium’ was dan ook voor hem. Het gevecht om de 4e plaats ging tussen Rene Kraaijvanger en Melle Donkers. Op het einde van de dag waren de resultaten geheel in evenwicht. De beste finaletijd moest uitkomst brengen. Melle 4e en Rene 5e. Eric Jorrissen was niet op de voorgrond, maar door zijn constante prestaties was de 6e plaats voor hem. De 7e plaats als dagresultaat was voor Marco Hendrikx. Een stijgende lijn ten opzichte van de eerste clubwedstrijd. Door materiaal pech kon Quinn van der Heijden geen potten breken wat voor hem resulteerde in een 8e plaats. De 9e plaats was voor Roel Jansen, tja voor je vader eindigen geeft toch wel een voldoening. Onze nieuwkomer Bas van den Boom kan terugkijken op een prima 10e plaats , zeer goed gedaan ! Op de 11e plaats zien we Rens Teeuwen. Het resultaat is geen goede weerspiegeling van zijn capaciteiten. Let op, hij komt eraan ! Wessel Jorrissen de 12e plaats. Het is geweldig om te zien zoals hij geniet van het racen. Helemaal top met de jeugd in onze vereniging. Cees Jansen liet de 13e plaats noteren…..Ja, meedoen is belangrijker dan winnen !

 

1/8 Buggy

De opkomst voor de 1/8 klasse was minimaal. (Moederdag !?) Toch werd er volop strijd geleverd. Johan Teeuwen en Hein Diepstraten waren aan elkaar gewaagd. Nu was het Hein die vol trots de 1e plaats op zijn naam liet zetten. Proficiat ! Johan moest een stapje terug doen en genoegen nemen met de 2e plaats. Ralph van den Berg deed mee in dit geweld en de 3e plaats was zijn verdienste.

 

1/10 open klasse

In deze klasse was het Cees Jansen die met de eer ging strijken. Ja zeker… Cees Jansen ! Het is maar te hopen dat hij op tijd uit zijn overwinningsroes ontwaakt voor de volgende clubwedstrijd. Ralph van den Berg viel ook hier in de prijzen met een mooie 2e plaats. Kees van den Wildenberg werd na hard werken beloond met de 3e plaats. Jan van Ham zag deze dan ook nipt aan z’n neus voorbij gaan, maar met de 4e plaats zette hij een prima prestatie neer. Jantoon Verstappen en Johan van Stralen lieten respectievelijk de 5e en 6e plaats noteren. De resultaten tonen aan dat ze fanatiek en vol passie te werk gaan. Goed zo jongens, hou vast die strijdvaardigheid ! Ook in deze klasse ontbreekt de jeugd niet. De 7e plaats voor Lorenzo de Joode is een geweldige prestatie ! Het is een genot om te zien hoe onze enthousiaste deelnemer zijn rc auto de sporen geeft. De pechvogel van vandaag was Lex van Ham op plaats 8. Lex zijn snelheidsregelaar (ESC) vatte vlam en ook mechanische pech achtervolgde hem. Hopelijk kan hij deze pech snel achter zich laten. We zien hem de volgende clubwedstrijd weer graag in actie komen.

De 2e clubwedstrijd kan weer de boeken in. Gezien de fijne en positieve reacties kunnen we vol trots terugkijken op een geslaagde clubwedstrijd. Iedereen bedankt voor het realiseren van deze dag ! We zien iedereen graag weer terug op de volgende clubwedstrijd op 11 juni.

De wedstrijdcommissie


9 april 2017

1/10 Buggy

De strijd is weer los gebarsten….

Aan kop was het regelmatig stuivertje wisselen tussen Johan Teeuwen en Quinn van der Heijden. Maar uiteindelijk trok Johan aan het langste eind terwijl Sam Peperkoorn op het vinke touw zat om een eventueel foutje direct af te straffen. Zeer verrassend was de 4e plaats van van Thijs van Bommel, geweldig! Ook Rens Theeuwen is een aankomend talent die we dit seizoen in de gaten moeten houden. Hij sloot de dag af op de 6e plaats. Nog een nieuwe kanjer in dit geweld is Rene Kraaijvanger, hij heeft laten zien dat hij racebloed heeft. Marco Hendrikx kwam de eerste wedstrijddag nog niet uit de verf, maar we zullen hem nog regelmatig voorin gaan vinden. Vandaag gaf Roel Jansen zijn vader Cees het nakijken.

 

1/8 Buggy

Vooraan is het altijd spannend tussen Johan Teeuwen en Bart Rijsterborgh. Ook in deze klasse is het pas bij de finishvlag duidelijk welke kant het dubbeltje is gevallen. Johan was hier ook oppermachtig. In de 3e heat klom hij vanuit een verloren positie naar de overwinning. Klasse ! Hein Diepstraten reed zoals we dat van hem gewend zijn een strakke race, wat hem uiteindelijk de 3e plaats op heeft geleverd. Tussen Richard Renar en Ralph van den Berg was het ook een gevecht tot het eind.

 

1/10 open klasse

In de open klasse waren ontwikkelingen waar vele hun geld niet op zouden inzetten. Jan van Ham was ondanks een mindere 2e heat het sterkste. Jantoon Verstappen is het seizoen sterk begonnen en eiste de 2e plaats op. Johan van Stralen wou duidelijk niet achterblijven wat werd beloont met de 3e trede op het podium! Zou hij dit kunnen vasthouden? Lex van Ham had een zeer goede 1e en 2e heat maar in de 3e heat kampte hij met materiaalpech. We zullen nu zeker van hem horen ! We zijn erg trots op onze jongste leden Tom Rijsterborgh en Lorenzo de Joode. Door hun geweldige inzet en prestatie werden ze bij de prijsuitreiking nog eens extra in het zonnetje gezet.

 

Al met al kunnen we terugkijken op een geslaagde eerste clubwedstrijd. Als dit het voorteken is van wat ons verder te wachten staat, dan kunnen we nog veel verrassingen verwachten. Alle deelnemers bedankt voor deze geweldige dag. Graag zien we jullie terug bij de volgende clubwedstrijd. Natuurlijk zijn nieuwe deelnemers welkom. Graag tijdig inschrijven via onze website.

De wedstrijdcommissie