Ontstaan van MAC de Kempen

In de wintermaanden was het in de jaren voor 2013 jaar mogelijk om regelmatig met je RC auto te rijden in de Kraanvogel in Eersel. De opkomst groeide elk jaar, wat bevestigd dat er veel mensen in onze regio zijn die deze hobby uitoefenen.
In de zomermaanden ging “ieder-voor-zich” een bospad of parkeerplaats zoeken om te rijden.
Dat kan toch veel leuker? En juist dat is de start geweest van MAC de Kempen!

Eind 2013 hebben Sam Peperkoorn, Geert Donkers, Cees Jansen en Richard Rijsterborgh samen een bestuur gevormd en zijn met de gemeente in gesprek gegaan om een locatie te realiseren. De gemeente Eersel heeft op sportpark De Meer in Duizel ruim 2400 m2 aan MAC de Kempen beschikbaar gesteld om de circuits te realiseren.

Op dit terrein hebben we een 333 meter lang kunstgras off-road circuit gerealiseerd voor elektrisch aangedreven off-road modelauto’s in schaal 1/8 en 1/10 (kleiner is vanzelfsprekend ook mogelijk). Het oorspronkelijke race circuit (2013-2023) is een technisch en uitdagend circuit van maximaal 333 meter lang en minimaal 2 meter breed. De circuit layout geeft een spannende afwisseling tussen hoge snelheid en stevig stuurwerk waarbij veel stuurvaardigheid vereist wordt. Ook zijn er diverse afwisselende sprongen opgenomen in het circuit. Het circuit heeft een tijdwaarnemingssysteem waarmee de rondetijden worden vastgelegd. Op club-dagen en/of avonden kan iedereen direct zijn eigen rondetijden inzien op de tijdwaarnemingscomputer. Naast de baan hebben wij 16 overdekte sleutelplaatsen welke altijd bereikbaar zijn.
Op clubdagen kan er ook binnen gesleuteld worden.

Foto´s bekijken van de outdoor track (oude circuit -2022).