Clubkampioenschap 2019, verslag 5e wedstrijd

geplaatst in: 2019, Nieuws | 0

Grote opkomst 5e clubwedstrijd.

Op zondag 25 augustus stond het bol van de spanning bij de 5e clubwedstrijd van MAC de Kempen. Het grote deelnemersveld zorgde voor een overvol programma. Ook onze nieuwe leden genoten zichtbaar. De toeschouwers waren dan ook zeker niet voor niets gekomen. Op de baan werd het onmogelijke gerealiseerd.

Open klasse

P11, Paul de Joode gaf zijn bolide flink de sporen. Het is altijd genieten om hem te zien rijden. Lorenzo de Joode genoot er met volle teugen van. Vanaf de rijdersstelling had hij praatjes voor (P)10. Lex van Ham deed wat hij moest doen en was dan ook goed voor P9. De 8e plaats was voor Cas van Ham, een prima resultaat. Tom Rijsterborgh zien we elke wedstrijd groeien. P7 een heel knappe prestatie. Ondanks dat Melle Donkers kampte met elektronische problemen, wist hij er toch nog een nette 6e  plaats uit te slepen. Jan van Ham deed goede zaken door de 5e  plaats binnen te slepen. Onze debutant Jan Vervecken bezette de 4e plek. Knap gedaan. De 3e plaats was voor Kees van den Wildenberg. Solide zoals altijd… Cees Jansen keek tevreden terug met zijn behaalde 2e plaats. Roel Jansen was het deelnemersveld in de open klasse de baas. P1, top!

De 1:10 buggy

De 6e plaats staat op naam van onze debutant Jarno van Lieshout. Heel goed gedaan! Siem Verschuuren zien we op een verdienstelijke 5e plaats. Thijs van Bommel had er de druk vol op staan. De 4e plaats, top! Johan Teeuwen moest flink aan de bak, we zien hem terug op de 3e plaats. Sam Peperkoorn was terecht super blij met zijn zwaar bevochten 2e plaats. Jordy van de Ven hield het hoofd ‘koel’ en eiste de 1e plaats op. Indrukwekkend!

De 1:8 buggy

Op de 8e plaats treffen we debutant Jules Schrijen. Behendig legde hij het parcours af. Carlo Poirters nam de 7e  plaats in beslag, prima gereden. Eric Jorissen, P6, goed gedaan maar hij kreeg het niet voor niets. Terug van weggeweest, Mike Greijmans. Hij was duidelijk weer aanwezig en goed voor de 5e  plaats. René Kraaijvanger. Met zijn 4e plaats nog steeds in de top van het veld te vinden. Bart Rijsterborgh scherpte het baanrecord aan naar een 40:251 sec. en pakte een verdiende P3. Roy van Avezaath is een debutant waar we nog veel van zullen horen. Met zijn 2e plaats heeft hij meteen het veld op scherp gezet. Quinn van der Heijden was onbetwist de nummer 1, maar zal een tandje moeten bijzetten gezien de concurrentie gestaag richting de top komt!

Dagoverwinning jeugd     

1) Tom Rijsterborgh

2) Cas van Ham

3) Lorenzo de Joode

Tot slot

De 5e clubkampioenschap zit erop. Dat betekent dat er voor ‘onze leden’ nog 1 wedstrijd in het clubkampioenschap staat te wachten. Diverse posities liggen erg dicht bij elkaar en zullen pas tijdens de 6e  clubwedstrijd op zaterdag 21 september worden beslist. Dit mag je niet missen! Iedereen bedankt voor het realiseren van dit geweldig evenement!

De wedstrijdleiding

Foto’s staan HIER