Clubkampioenschap 2019, verslag 4e wedstrijd

geplaatst in: 2019, Nieuws | 0

Spanningsboog!
De 4e MAC de Kempen clubwedstrijd was er een die lang bij zal blijven. De adembenemende en bloedstollende gevechten op de baan brachten de spanningsboog tot op ongekende hoogte. Een schouwspel wat nog lang op het netvlies gebrand zal staan. De toeschouwers werden getrakteerd op een geweldig evenement!

Open klasse
Paul de Joode staat op de 8e plaats genoteerd. Helaas was het voor hem niet mogelijk om aan alle finales deel te nemen. Lorenzo de Joode had prima gereden, P7, ga zo door… Jan van Ham staat op de 6e plaats in de lijst. Van het begin tot het eind, een echte vechter. Met de 5e plaats is Lex van Ham z’n vader de baas, toch een fijne voldoening. Door mechanische pech greep Cees Jansen net naast het podium en moest genoegen nemen met de 4e plaats. Tom Rijsterborgh heeft de smaak te pakken. Door gecontroleerd te rijden wist hij de 3e plaats in beslag te nemen. Verdiend! De 2e plaats was voor Kees van den Wildenberg, een knap stukje rijderskunst. Melle Donkers had met de 1e plaats goede zaken gedaan. Gefeliciteerd.

De 1:10 buggy
Om te beginnen had onze debutant Jurgen Kolsters heel netjes zijn rondjes gemaakt. P8 was zijn verdienste. Siem Verschuuren had met z’n Xray stappen in de juiste richting gemaakt. De 7e plaats was voor hem. Nog een debutant in deze klasse is Roy van Avezaath. Hij heeft met de 6e plaats een prima visite kaartje afgegeven. Knap gedaan ! De top 5 was een spectaculair stuivertje wisselen tussen rijders die niet of weinig voor elkaar onder doen. Zelden was het van het begin tot het eind zo spannend. Uiteindelijk heeft het geresulteerd in: P5 Sam Peperkoorn, P4 Thijs van Bommel, P3 Jordy van de Ven, P2 Kris Govaerts en P1 Johan Teeuwen. Heren super bedankt voor de ongelofelijk spannende en onvoorspelbare races, daar zien we er graag meer van.

De 1:8 buggy
Debutant in de 1:8 buggy was Nico Geeverding. Met de 8e plaats heeft hij mooie dingen laten zien. P7 was voor Marco Hendrikx. Altijd gaaf om hem te zien rijden. Eric Jorissen was goed voor de 6e plaats, een prima resultaat. Sam Peperkoorn had zijn 1:8 uit het stof gehaald en wist een mooie 5e plaats in beslag te nemen. De 4e plaats was voor Rene Kraaijvanger. Deze keer greep hij net naast de prijzen. Kris Govaerts is goed bezig. Met een verdiende 3e plaats stond hij op het podium. Bart Rijsterborgh was in de kwalificaties de snelste. In de finales was hij met de 2e plaats ‘the best of the rest’. Quinn van der Heijden moest ervoor vechten maar ging er ook vandaag met de winst vandoor. Met het aanscherpen van zijn baanrecord, 40:452 sec, ging hij tevreden naar huis.

Dag overwinning jeugd:
1) Siem Verschuuren
2) Tom Rijsterborgh
3) Roxanne Eekhuis
4) Lorenzo de Joode

Tot slot
De vele complimenten die we hebben mogen ontvangen is een teken dat we met z’n allen goed bezig zijn. Met een goed gevuld deelnemersveld hebben we er een hele mooie dag van gemaakt. Iedereen bedankt met het tot stand brengen van dit evenement. Graag verzoek om zo spoedig mogelijk in te schrijven voor de 5e MAC de Kempen clubwedstrijd op 25 augustus.

De wedstrijdleiding

De foto’s van de wedstrijd staan HIER

De Tussenstand in het kampioenschap: