Clubkampioenschap 2019, verslag 3e wedstrijd

geplaatst in: 2019, Nieuws | 0

Top prestaties bij MAC de Kempen….

De 3e Mac de Kempen clubkampioenschap was er weer een met alle denkbare ingrediënten. In elke klasse ging men tot het uiterste. De gevechten waren een lust voor het oog en adembenemend. En alsof dat nog niet genoeg was, zorgde de weersomstandigheden (nat… droog…nat) voor de nodige slip partijen en gooide de ranking aardig door elkaar. Als klapstuk van de dag werden we getrakteerd op de wel befaamde dag overwinning bij de jeugd.

1/10 Open klasse
Lorenzo de Joode heeft netjes gereden P9….Goed gedaan, ga zo door! Cas van Ham vertoonde mooie stukjes stuurmanskunst, de 8e plaats was zijn verdienste. Ralph van den Berg zien we op een prima 7e positie. Kees van den Wildenberg, samen met zijn ‘short course’ was hij goed voor de 6e plaats. Paul de Joode tikte onverstoord rondje na rondje af. Een welverdiende 5e plaats was het resultaat. Roel Jansen kan terug kijken op een prima klassering P4. Tom Rijsterborgh heeft zich in de kijker gereden door een heel mooie 3e plaats te noteren. Top! Cees Jansen was met het behalen van de 2e plaats, ‘the best of the rest’. Melle Donkers heeft in de open klasse goede zaken gedaan door de 1e plaats in beslag te nemen.

Podiumplaatsen in de open klasse

1/10 Buggy
Jurgen Kolsters maakte netjes zijn rondjes. Met een P8 prima gereden! Siem Verschuuren vinden we op de 7e plaats. Helaas kreeg hij te maken met materiaal pech. Leon Poirters is met de 6e plaats de boeken in gegaan. Prima gereden!  Timo van den Borne P5, Goed gedaan. Kris Govaerts is met een sterk seizoen bezig. P4… top! Thijs van Bommel deed met zijn nieuwe Xray XB4 goede zaken. De 3e plaats was dan ook verdiend. De 2e plaats was voor Sam Peperkoorn. Hij kreeg het niet voor niets en het voelde dan ook als een overwinning. Jordy van de Ven, P1, hij is momenteel duidelijk de koning van de 1/10…. Proficiat.

Podiumplaatsen in de klasse 1/10

1/8 Buggy
Ralph van den Berg staat als 7e genoteerd. Helaas door een kapotte servo kon hij niet meedingen om de prijzen. Carlo Poirters zien we op de 6e plaats. Hij was regelmatig met Marco Hendrikx in competitie die uiteindelijk de 5e plaats opeiste. Kris Govaerts deed zijn intrede bij de 1/8. Hij leverde een indrukwekkende strijd aan de kop van het veld. P4 een knap resultaat. Bart Rijsterborgh had problemen met de afstelling van zijn Kyosho. Toch wist hij er de 3e plaats uit te slepen. Rene Kraaijvanger was zeer constant wat resulteerde in een verdiende 2e plaats. Quinn van der Heijden kende geen genade. In de kwalificatie legde hij de lat al meteen erg hoog door een 40:589 te laten noteren. Doch in het sterke deelnemersveld moest hij stevig aan de bak wat hem de 1e plaats opleverde.

Podiumplaatsen in de klasse 1/8

Dag overwinning Jeugd
Voor de liefhebbers onder de jeugd, was er gelegenheid om extra prijzen te scoren. Het resulteerde in een heel mooi schouwspel. De uitslag van deze extra race:

  1. Tom Rijsterborgh
  2. Timo van den Borne
  3. Lorenzo de Joode
  4. Cas van Ham
  5. Siem Verschuuren
Podiumplaatsen voor de jeugdrace

Geslaagd!
Aan het eind van de middag waren de resultaten weer bekend en is alles vastgelegd. We kunnen weer terugkijken op een zeer geslaagd evenement. Schrijf je snel in voor de 4e clubkampioenschap op 16 juni. Iedereen bedankt voor het realiseren van deze geweldige dag.

De wedstrijdleiding