Clubkampioenschap 2019, verslag 1e wedstrijd

geplaatst in: 2019, Nieuws | 0

Start 2019!

De 1e clubwedstrijd van 2019 zit er alweer op. En wat voor een… Een goed gevuld deelnemersveld,  het aanwezige publiek en een lekker zonnetje waren de hoofdrolspelers van vandaag. In de vroege ochtend werd er nog even volop getest om de afstelling te optimaliseren. Het gevolg was een harde strijd in elke categorie.

De open klasse

Lorenzo de Joode doet altijd trouw mee en we zien hem aan het einde van de dag terug op de 9e plaats. De 8e plaats was de verdienste van de altijd gedreven Jan van Ham. Plaats 7 was een mooi resultaat van onze debutant Cas van Ham. Met Lex van Ham op de 6e plaats was hij de snelste binnen de familie. Op de 5e plaats zien we Tom Rijsterborgh. Heel goed gedaan in dit deelnemersveld. Een verdienstelijke 4e plaats was een mooi resultaat voor Paul de Joode. Op plaats 3 staat Cees Jansen genoteerd. (Geen 1e is toch even wennen voor hem). Een heel goed resultaat voor Roel Jansen. Met de 2e plaats is hij bovenaan in de lijst te vinden. Echter, Melle Donkers was met zijn 1e plaats de allerbeste voor vandaag. Puike prestatie.

De 1/10 buggy

De 14e plaats was voor Leon Poirters. Hij heeft duidelijk het potentieel in hem laten zien. Geconcentreerd draaide Geert Donkers zijn rondjes. P13, prima gedaan. Ondanks het nodigde materiaal pech wist Siem Verschuuren er toch de 12e plaats uit te slepen. Nog een verrassing van de dag was Wessel Jorissen. Met de 11e plaats stond hij zijn mannetje. Top prestatie ! Timo van den Borne is 2019 heel sterk van start gegaan om met de de 10e plaats de top 10 binnen te dringen. Melle Donkers verdiende meer maar moest genoegen nemen van de 9e plaats. Rens Teeuwen p8. Altijd heerlijk om hem te zien rijden. Marco Schouten, een van onze gastrijders,  wist beslag te leggen op een hele mooie 7e plaats. Thijs van Bommel ging met zijn nieuwe Xray naar een hele knappe 6e plaats. Sam Peperkoorn zien we in de ranking terug op de 5e plaats. Een prima resultaat ! Richard Vanosch, ook een van de aanwezige gastrijders, wist 4e plaats te laten noteren. Heel indrukwekkend ! Op de 3e plaats zien we Kris Govaerts. Hij reed dan ook heel erg sterk en solide. Johan Teeuwen kwam wat moeizaam op gang maar wist uiteindelijk de 2e plaats te bemachtigen. De 1e plaats in de lijst  is voor Jordy van de Ven. Wie gaat hem kloppen…. ? Ogenschijnlijk ‘makkelijk’ ging hij op de overwinning af. Geweldig !

De 1/8 buggy

Carlo Poirters, vorig jaar nog te zien in de 1/10 klasse, was vandaag goed voor 8e plaats. Het is nog even wennen maar op de 7e plaats, terug van weggeweest, Eric Jorissen. De 6e plaats is voor Marco Hendrikx. Hij ging lekker rond. In het middenveld vinden we Hein Diepstraten op P5, goed gedaan. Op de 4e plaats net buiten het podium, Mike Greijmans. Knap resultaat ! Rene Kraaijvanger, heel sterk gereden en is dan ook beloond met de 3e plaats. P2, Bart Rijsterborgh, altijd vooraan te vinden en moeilijk te kloppen. Klasse apart ! Quinn van der Heijden P1. Bekroond met een nieuw baanrecord van 0:40:772 sec. heeft Quinn de lat erg  hoog gelegd en is de toon gezet….

Jeugd

Als rode draad is in het leven geroepen de dag overwinning bij de jeugd t/m 16 jaar. Voor de jeugdleden die willen is er, door middel van een extra finale, de mogelijkheid om zich in de kijker te rijden.

Einduitslag dag overwinning jeugd:

  1. Rens Teeuwen
  2. Timo van den Borne
  3. Tom Rijsterborgh
  4. Wessel Jorissen
  5. Cas van Ham
  6. Lorenzo de Joode
  7. Siem Verschuuren

 

Hiermee staan de eerste resultaten weer in de boeken genoteerd. Een dag vol spanning en sensatie. Iedereen gaat, nadat er nog wat na gekaart wordt over de gelopen race, met of zonder huiswerk richting huis. Het was een geweldige dag en we kijken dan ook weer uit naar de volgende race op zondag 14/4. Voor die tijd staat er voor de liefhebbers nog een evenement op de agenda namelijk de vrijdagavond race op 5 april. Schrijf je in via www.myrcm.ch

De wedstrijdleiding.

Het fotoverslag staat HIER.